1 / 12   

Casa San Carlo vanuit de lucht gezien (foto: Wim Alblas)
Logeren in het Groene Hart van ItaliŽ
Welkom in Casa San Carlo in Monteleone d'Orvieto, al ruim 12 jaar een gezellig en prachtig verblijfadres voor jong en oud, individuele gasten én groepen!

Op de plek waar nu Casa San Carlo staat, lag ooit slechts een ruïne op een stuk land. Twintig jaar geleden werd de ruine gekocht door onze voorgangers, die besloten het oude landhuis te herstellen, maar het nu in te delen in meerdere, zelfstandige appartementen met een gezellig gemeenschappelijk gedeelte zodat gasten ook met elkaar kennis konden maken en desgewenst met elkaar zouden kunnen dineren. 
Het resultaat: een indrukwekkende vrijstaande villa plus annex van ruim 500 m2 met een mooie grote woonkamer met open haard, een fijn groot overdekt terras en een heerlijk groot ovaal zwembad in een mooi aangelegde tuin.

Tijdens de bouw werden de oude stenen van de ruïne werden gebruikt om de 'nieuwe' buitenmuren en de portico mee te bouwen. Voor de rest van het huis en het interieur werden hoogstaande materialen uit de omgeving gebruikt. De balken van het plafond, de tegels op de vloeren, de tufstenen uit Orvieto voor de binnenmuren, het olijfbomenhout van de tafel in de gemeenschappelijke woonkamer en het marmer van het aanrechtblad in de keukens: het komt allemaal uit de regio. 
Op het dak liggen zonnepanelen die het gehele huis van warm water voorzien (naast de reguliere cv-ketel) én helpen het zwembad op te warmen. Alle ramen zijn van dubbel glas (wat niet erg gebruikelijk is in Italiaanse huizen) en elk appartement heeft een eigen verwarming, waardoor er geen warmte verloren hoeft te gaan.

Casa San Carlo bestaat uit 6 ruime appartementen voor 2 tot 6 personen, én een losstaande studio voor 2 tot 4 personen. De appartementen zijn individueel te boeken, maar het huis is ook in z'n geheel te huur voor bijvoorbeeld familiereunies, huwelijken, vriendengroepen of deelnemers aan een cursus of groepsvakantie.

We hopen u te mogen verwelkomen!
Torben & Klaartje Heerze