Een kleinschalig vakantieadres gestoeld op persoonlijke aandacht
Toen we 12 jaar geleden vanuit Nederland naar Italie verhuisden, hadden we slechts elkaar en onze zes maanden oude baby Giulia. En een knots van een huis op een berg met een zwembad, dat we in een bedrijf moesten zien om te toveren. We namen een grote sprong in het diepe, met maar één ding voor ogen: zoveel mogelijk verschillende mensen te laten mee genieten van het prachtige Umbrie, in alle seizoenen, en onze gasten een 'thuis in het Italie' te bieden.
Daar hadden we geen vooropgezet plan voor: we deden gewoon ons best om het huis zo gerieflijk en gezellig mogelijk in te richten met o.a. onze eigen spullen uit Nederland, en zoveel mogelijk ruimte en comfort te creeeren voor onze toekomstige vakantiegasten.

We hebben vanaf seizoen 1, dat startte met de meivakantie van 2008, al onze gasten een ongedwongen, familiesfeer willen bieden. Temeer daar we de eerste drie jaar ook daadwerkelijk zelf elke winter in Casa San Carlo hebben gewoond, voelt het voor ons alsof we continu thuis logees hebben. Logees die we wegwijs maken in Umbrie, die we helpen als er iets mis is, en met wie we vooral ontzettend veel gezellige gesprekken voeren en lange avonden mee doorbrengen. Heel veel van deze logees hebben we meerdere keren mogen verwelkomen. Heel veel van deze logees zijn zelfs goede vrienden geworden. En als zij binnen stappen na hun reis, en tegen ons zeggen: "fijn, we zijn weer thuis!" dan stralen we helemaal. Dàt is wat we voor ogen hadden.
Zoals gezegd: we proberen geen 'concept' neer te zetten, zoals dat tegenwoordig heet. We werken gewoon hard om ons leven te kunnen leiden zoals we dat zelf willen leiden. Met elkaar werkend aan ons bedrijf, terwijl we ook elke dag samen kunnen zijn met onze kinderen. En we prijzen onszelf ontzettend gelukkig dat heel veel mensen gezellig deel van ons Italiaanse leven willen uitmaken, door bij ons hun vakantie door te brengen.

Natuurlijk 'doen we niet meer zomaar wat', na 12jaar Casa San Carlo te runnen en honderden gasten te hebben ontvangen. Wij willen de allerbeste service bieden die we u kunnen bieden.
En dat blijven we op een zeer persoonlijke manier doen, met 100% inzet en toewijding. Uw plezier gaat ons daadwerkelijk aan het hart, we zijn géén willekeurig, onpersoonlijk adres dat u via Booking reserveert.
Om te garanderen dat wij u het vakantieadres bieden dat u zoekt, emailt Klaartje persoonlijk met àlle gasten die willen boeken. Op die manier kan zij meedenken met wat u verwacht van uw vakantie, kan zij u advies geven over het juiste appartement, en persoonlijk informatie verschaffen over wat u wel en niet kunt verwachten in Casa San Carlo. En als er iets niet naar wens is, hopen wij dat u ons dat gewoon meteen zegt, zodat we dat direct voor u kunnen oplossen. Zodat we ook de komende 12 jaar volop kunnen blijven genieten van onze prachtige plek, samen met u!

Dank voor al uw vertrouwen, uw vriendschap en loyaliteit, wij genieten 100% van uw gezelschap en hopen dat u ook met de volle 100% van Casa San Carlo zult genieten.

Torben, Klaartje & Giulia en Elena.