1 / 51   

In maart 2017 hebben we het zwembad een totale 'make-over' gegeven! Nieuwe tegels rondom, een nieuw zeil, een grondige opknapbeurt en een nieuwe pompinstallatie... we hopen dat u zult meegenieten van ons mooie nieuwe zwembad!
Geniet mee van ons fenomenale uitzicht
Casa San Carlo staat op een heuvel middenin het groen. Het uitzicht is - ook voor onszelf, ook na 10 jaar - prachtig; aan de voorkant van het huis kijkt u, langs het zwembad, kilometers naar het zuidwesten, richting Toscane. Aan weerszijden van het huis is het uitzicht ook geweldig; u ziet ofwel de boerderijen van de buren in de verte liggen, ofwel de lieflijke torentjes van het dorp Monteleone d'Orvieto, dat op 490 meter hoogte ligt.

Het huis ligt op een stuk grond van een kleine hectare, en is omringd door olijfbomen, akkers en wijngaarden. 
Onze tuin is, nadat het huis voltooid was, zorgvuldig aangelegd. Het middelpunt van de tuin is het grote, ovale zwembad (14 x 8 meter), dat in een lager gelegen gedeelte van de tuin ligt. De trap naar het zwembad is afgesloten met een hek, om te voorkomen dat kindjes zomaar het water in kunnen lopen.
Loopt u bij het zwembad nog verder naar beneden, dan komt u via een trappetje op een nog lagergelegen grasveld. Dit is 'multifunctioneel' gebleken: er vonden trouwceremonies plaats, er werd yogales gegeven tijdens yogareizen, en in het hoogseizoen is het ons 'parco giocchi' voor de kinderen: er staat een tafeltennistafel, een trampoline met veiligheidsnet, een klimapparaat met schommel en glijbaan, en natuurlijk een picknicktafel voor de ouders om hun kinderen in de gaten te kunnen houden!

Rondom het huis sieren allerhande bloemen en planten de borders van de tuin, van de bloeiende oleander tot geurige rozen. En natuurlijk wordt de omgeving gekenmerkt door olijfbomen en cypressen!

Wij openen het zwembad ieder jaar rond half april, op tijd voor de meivakantie. De sluiting van het zwembad ligt meestal rond 1 oktober. Opening en sluiting van het zwembad zijn mede afhankelijk van het weer en de bezetting in Casa San Carlo.