1 / 22   

Het huis gezien vanuit het zwembad
Van ruÔne tot prachtige villa
Op de plek waar nu Casa San Carlo staat, lag twintig jaar geleden slechts een ruïne op een stuk land. De vorige eigenaar werd op slag verliefd op de plek en overtuigde de boer Enzo, die het stuk land in bezit had - en die op dat moment truffels aan zoeken was - het land en de ruïne aan hem te verkopen.

De oude stenen van de ruïne werden gebruikt om de 'nieuwe' buitenmuren en de portico mee te bouwen. Voor de rest van het huis en het interieur werden hoogstaande materialen uit de omgeving gebruikt. De balken van het plafond, de tegels op de vloeren, de stenen uit Orvieto voor de binnenmuren, het olijfbomenhout van de tafel in de gemeenschappelijke woonkamer en het marmer van het aanrechtblad in de keukens: het komt allemaal uit de regio.

Tijdens de bouw werd bovendien rekening gehouden met het milieu: Casa San Carlo heeft zonnepanelen op het dak die het zwembad verwarmen. Alle ramen zijn van dubbel glas (wat niet erg gebruikelijk is in Italiaanse huizen) en elk appartement heeft een eigen verwarming, waardoor er geen warmte verloren hoeft te gaan.

Het resultaat van anderhalf jaar verbouwen: een indrukwekkende vrijstaande villa plus annex van ruim 500 m2 en een heerlijk zwembad in een mooi aangelegde tuin. Een ideaal verblijfadres voor jong en oud, individuele gasten én groepen.